[FR] [NL] [DE] [EN]
ONTHAAL

De groep Industrie du Bois Vielsalm (IBV) werd opgericht in 1999 in de industriezone van Burtonville door gespecialiseerde privé-investeerders uit de sector, de SRIW en IDELUX.

Wij bevinden ons op 3 aparte sites en baten 6 zaaglijnen uit, waaronder een met zeer grote capaciteit, waardoor we dagelijks 6000 m3 naaldhout kunnen verwerken. Door onze zaagsnelheid en ons precisiewerk zijn we een van de belangrijkste groepen voor het verzagen van naaldhout in de Benelux. We behoren tot de 20 belangrijkste zagerijen in Europa.

Er werken rechtstreeks meer dan 220 personen voor ons, op onze sites. Ook indirect bieden we aan evenveel personen werk, via onze verschillende partnerschappen en contracten van onderaanneming. Op financieel gebied verwezenlijken de drie zaagsites een zakencijfer van ongeveer 120 miljoen euro per jaar.

Wij exporteren meer bepaald naar Duitsland, Frankrijk, Ierland, Groot-Brittannië, Nederland en Afrika; deze export maakt 80% uit van het zakencijfer. Onze klanten zijn hoofdzakelijk industriëlen uit de sector van het gebintehout en gespecialiseerde distributieplatformen.

Wij zijn eveneens actief in de energiesector, namelijk in de warmtekrachtkoppeling en in de productie van pellets.

¬ News
¬ Jobs
¬ Persartiikel
¬ Plan van de toegang
¬ Site steunkaart
® Parc d'Activités Economiques de Burtonville, Route de la Forêt n° 1 • B-6690 VIELSALM • T +32 [0]80 29 10 20 • F +32 [0]80 21 43 78 • E-mail : info@ibv-cie.be